Het circus rondom de Persoonlijke Ontwikkel Plannen (POP's)

Een of twee keer per jaar worden veel managers weer opgezadeld met het maken van de POP's voor of samen met de medewerkers. Een tijdrovend klusje zeker als je verantwoordelijk bent voor een grote afdeling. Een goede POP opstellen kost gewoon een hoop tijd, je moet weer wat nuttige ontwikkelpunten hebben of verzinnen die er in moeten staan en ze moeten SMART geformuleerd worden niet te vergeten. Je moet de POP gesprekken voeren, het e.e.a. vastleggen en dan ook nog enigszins het resultaat van de POP volgen. Kortom, best een heel gedoe ! Ik wens je veel personeel.
POP invullen kost veel energie

De vraag rijst dan ook of een dergelijke aanpak nog wel van deze tijd is. Ik zeg van niet. Niet de manager is 'the leading person' in het opstellen van een POP maar de medewerker zelf. De manager dient dit uitsluitend te faciliteren.

De medewerker dient dus zelf de regie te kunnen nemen over de eigen ontwikkeling. Een belangrijke verantwoordelijkheid. Inmiddels zijn er tal van organisaties die dit ook op deze wijze hebben georganiseerd. Echter als je jezelf wilt ontwikkelen is het noodzakelijk om eerst een goed zicht te hebben op hoe goed je NU bent. Waar sta je ? Hiervoor biedt MijnSkillPaspoort een goede houvast middels het onafhankelijk, internationaal erkende Skill Referentie framework. Een duidelijke beschrijving van professionele skills waar je jezelf eenvoudig tegen kunt toetsen op verschillende niveaus. Met een goed zicht op waar je nu staat, afgezet tegen dit onafhankelijke referentiekader, zie je de gaps en waar jouw ontwikkeluitdaging ligt.

Met MijnSkillPaspoort maak je deze glasheldere gapanalyse op skill niveau. En goed ontwikkelde skills is waar het in de praktijk om gaat. In welke mate heb jij de skills om te excelleren in je job?

Nadat je MijnSkillPaspoort hebt ingevuld maak je met enkele muisklikken jouw dynamisch POP. Voor een persoonlijk ontwikkelplan zijn vaak veel verschillende leeractiviteiten te bedenken maar met MijnSkillPaspoort nut je ook de eigen praktijk uit als krachtige leeromgeving. Een overzichtelijke dashboard helpt je om je dynamische POP stap voor stap samen te stellen. Het ondersteunt je om jouw ontwikkelambitie te formuleren met bijbehorende leerdoelen. Stel eenvoudig reminders in en vraag snel en gemakkelijk feedback aan mensen in jouw omgeving. MijnSkillPaspoort legt al deze informatie overzichtelijk voor je vast in jouw eigen POP timeline. Voorbeeld: Stel je wilt je presentatievaardigheden ontwikkelen. Nadat jij een presentatie hebt gegeven kun je met MijnSkillPaspoort heel makkelijk en snel een aantal mensen uitnodigen die jou zinvolle feedback kunnen verstrekken op jouw optreden. Deze feedback komt dan in jouw Ontwikkel timeline. MijnSkillPaspoort verstrekt je daarbij verscheidende ontwikkelsuggesties gericht op de betreffende skill. MijnSkillPaspoort biedt jou (en de medewerkers) de gelegenheid om effectief met ontwikkelen aan de slag te gaan. Meer van deze tijd! Toch….

Competenties en vaardigheden: appels en peren

Related Posts

 

Reacties 1

Bas Andriessen op woensdag 27 september 2017 14:37

Dit is een duidelijk verhaal:

Dit is een duidelijk verhaal::p
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 23 februari 2024
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.