Geïnteresseerd in skill ontwikkeling? Dan moet je dit lezen!


                 

Je wil graag je vaardigheden ontwikkelen.  Als je jezelf gericht verder wilt ontwikkelen is het cruciaal om een kraakhelder zicht te hebben in je huidige skillbeheersingsniveau ofwel 'hoe goed ben ik nu al'. Daarvoor is een 'maatlat' nodig die alle vaardigheden (skills) objectief weergeeft. Deze objectieve maatlat biedt het Skill Referentie Framewerk. Dit is veel beter bruikbaar dan de vaak gebruikte competenties.

Aan dit objectieve onafhankelijke Skill Referentie Framewerk ® is jaren gewerkt. Ontwikkeld met vele Subject Matter Experts (SME's). Internationaal erkend en wereldwijd beschikbaar gemaakt. Het grootste en meest gedetailleerde framework voor soft skills en hard skills bedoeld om niveaus te duiden.

Wat is het Skill Referentie Framewerk?

Het Skill Referentie Framewerk is een onafhankelijk, objectief en gedetailleerd referentiemodel voor de (professionele) skills. Dé objectieve meetlat voor bijvoorbeeld het meten en ontwikkelen van vaardigheden en zinvolle classificatie van leer.eenheden. De eenduidig beschreven niveaus per vaardigheid en de op elk niveau benodigde kennis vormen samen ze het  'prestatie DNA' van de vaardigheden. Specifiek genoeg beschreven om je gericht te kunnen ontwikkelen. Voor verdere informatie zie https://www.mijnskillpaspoort.nl/index.php/nl/srf

In het framewerk is ook een logische opbouw en samenhang van de samengestelde vaardigheden en competenties opgenomen.  In het Skill Referentie Framewerk zijn deze 'ontrafeld'. Je ziet dus gedetailleerd hoe de samengestelde vaardigheden zijn opgebouwd. Voorbeelden hiervan zijn leiding geven (samengestelde vaardigheid) en klantgerichtheid (competentie). Er is een koppeling met bestaande competentie sets en framewerken (diverse competentiesets, 21st century skills, e-competence framewerk, etc).

Waarom helpt dit framewerk?
Het is een gevalideerd, erkend en branche onafhankelijk framewerk. Hiermee is een transparant en helder beeld van het 'kunnen' beschikbaar. Zowel op individuele skill als op een samenstelling als bijvoorbeeld een functieprofiel of competentie. Beschikbare bruikbare (gevalideerde) data over 'kunnen' en hoge kwaliteit data voor gericht meten, sturen en ontwikkelen van vaardigheden. Een andere toepassing is het gericht classificeren van leereenheden. Wat draagt een training of e-learning nu concreet bij aan wat ik al kan? Wat zijn de concrete leerdoelen en wat is het niveau hiervan.

Complexe competenties zijn helder ontrafeld in herkenbare en bruikbare vaardigheden; toepasbaar in de dagelijkse praktijk. (HR) Het biedt een concrete invulling en de basis voor werken met functieprofielen en doorvertaling van de competenties naar de onderliggende vaardigheden. Met het Skill Referentie Framewerk krijgt de beoordelings- en functioneringsgesprekscyclus gerichte inhoud en wordt weer zinvol. Dus niet meer de jaarlijkse rituele beoordelingsdans, maar regelmatige inhoudelijke aansturing en terugkoppeling met onderbouwde gegevens.

https://www.mijnskillpaspoort.nl/index.php/nl/srf


5 STAPPEN VOOR GERICHTE COMPETENTIE ONTWIKKELING
Competenties en vaardigheden: appels en peren

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 03 december 2023
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.