Toelichting en achtergronden

Beter worden in je 'vak', jezelf professioneel ontwikkelen, nieuwe uitdagingen aangaan. We willen het wel, maar we komen er vaak niet echt toe. De jaarlijkse beoordeling helpt globaal een beetje, maar is niet specifiek genoeg. Door het jaar heen is er nauwelijks terugkoppeling op je kwaliteiten en ontwikkelpunten. Weer een jaar voorbij..
Je hebt geen gedetailleerd en objectief beeld van hoe goed je werkelijk bent. Je wilt je wel ontwikkelen maar weet eigenlijk niet goed waar (slim) te beginnen. Dus staat je persoonlijke groei op een laag pitje. Staat ..... of stond! Nu is er MijnSkillPaspoort!

Wil jij wél invulling geven aan jouw 'growth mindset' en snel, regelmatig en effectief groeien?
Wil jij een helder en objectief beeld van jezelf, wat je kan, waar je goed in bent en waar verder te ontwikkelen?

zelf succesvoller worden en onbegrensd ontwikkelen

Jij kunt nog veel succesvoller zijn, met in principe onbegrensde mogelijkheden om gericht door te groeien!

Wij geven je een helder beeld hoe goed je bent, helpen je kiezen wat specifiek je leerdoelen zijn waar je op kunt ontwikkelen en hoe je vervolgens deze concreet kunt ontwikkelen:

meten - vergelijken - ontwikkelen

Jij bent als enige verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling! Niet je baas, niet de afdeling hrm, niet je partner. Jijzelf.

Natuurlijk kan je bedrijf mogelijk wel meefinancieren, het blijft jouw eigen verantwoordelijkheid. Of je er nu iets mee doet of niet.

Maar hoe goed ben je eigenlijk?

succesvoller met je teams

Gericht je teamleden helpen bij hun ontwikkeling en als team samen succesvoller worden.

Wij geven je een helder inzicht hoe goed je team is, een helder beeld van ieders kunnen en waar voor het team de ontwikkelpunten liggen.

We helpen jou en je teamleden kiezen wat specifiek de leerdoelen zijn waar je op kunt ontwikkelen en hoe je vervolgens deze concreet kunt ontwikkelen:

Steeds meer 'management drives' in organisaties richten zich op verdere professionalisering van de managers en teamleden.

Is daarbij de focus alleen op beinvloeden van de mindset of moeten de specifieke vaardigheden ook daadwerkelijk verder worden ontwikkeld?

ontwikkelen op niveau

Het rendement op trainingen is veel te laag. Trainingen worden vaak als nodig maar te duur ervaren. Een passende goede training is moeilijk te vinden. De training moet in ieder geval op het niveau van de individuele deelnemers zijn om een hoog leerrendement te kunnen halen en gemotiveerd verder te komen. De aansluiting tussen het actuele niveau van de deelnemers en de inhoud en het niveau van de trainingen vind je in de Training Guide.

Op basis van de ontwikkelwens makkelijk zoeken en link leggen naar trainingsprogramma en bureau dat deze passende trainingen aanbiedt. Met beoordelingen van gebruikers en de rating volgens de ELL-index (dé objective beoordeling van bijdrage aan het leerrendement).

Behalve formele trainingen is het oefenen in de omgeving van alledag cruciaal om verder te ontwikkelen. Zo ook het feedback krijgen van je omgeving en daarop verbeteren. Heel gericht en stelselmatig met kleine stapjes verbeteren.

Hoe verzorg jij structureel je feedback?

Ontwikkelen van je mindset en skillset in de context

De effectiviteit van je gedrag en dus ook je ontwikkeling wordt bepaald door drie samenhangende gebieden:

 1. je mindset: hoe sta ik er mentaal in, hoe is mijn motivatie, wat zijn mijn overtuigingen, hoe bewust ben ik van mijn eigen handelen in het moment.
 2. je skillset: hoe goed kan ik het, hoe vaardig ben ik, wat is mijn ervaring
 3. en tenslotte de context waarin je bent. De context of omgeving waarin je jezelf bevindt heeft haast vanzelfsprekend sterke invloed op in hoeverre je gedrag het gewenste effect heeft.

Op de interactie tussen mindset en context geven we betekenis aan gebeurtenissen die in onze omgeving plaatsvinden en zijn er diverse events of triggers uit onze omgeving die impact hebben op ons gedrag. Hoe bewust maak ik mijn keuzes als reactie op gebeurtenissen in mijn omgeving? Hoe goed ben ik gefocussed op wat er allemaal om mij heen gebeurt?
Hier gaan we bewust of onbewust mee om, de meeste van onze gedragingen en reacties zijn onbewust. Bijvoorbeeld de cultuur van de afdeling of organisatie waar we werken of een wekelijkse (nutteloze?) vergadering waar je verwacht wordt te zijn.

Op de interactie tussen mindset en skillset zit ons bewustzijn op ons eigen handelen, de mogelijkheid tot reflectie op onze eigen acties en eigen gevoelens en spanningen. Hiermee sturen we ons eigen gedrag.

Op de interactie tussen skillset en context zit de mate van geschiktheid van onze vaardigheden voor de context, hoe goed zijn wij in staat om goed of excellent te handelen in de omgeving of uitdaging waar we ons in begeven. Willen we het wel, maar hebben we nog te weinig ervaring om het ook onder druk goed te doen?

terug naar begin

Effectief leren

Bij effectief leren staat jouw leerproces centraal. Om je effectief te helpen ontwikkelen moeten elke keer weer de volgende 6 stappen worden doorlopen:

 1. selectie en keuze van een leeropdracht op juiste niveau, niet te makkelijk, niet te moeilijk, binnen de zone van naaste ontwikkeling. Dit geldt zowel voor nieuwe kennis als complexere vaardigheden.
 2. aanbieden opdracht en leermateriaal gebaseerd op jouw leervoorkeur. Dus niet alleen hoe het standaard in het curriculum wordt aangeboden, maar aansluitend op de wijze waarop jij makkelijk leert.
 3. uitvoeren van de opdracht; kan alleen of samen, het liefst in de praktijk van alledag. Natuurlijk wordt tijdens een training de eerste oefening hiermee gedaan, maar de werkelijke transfer of het inslijpen van de vaardigheid gebeurt pas in de praktijk van alledag. (70:20:10 lees meer..)
 4. verkrijgen van directe feedback van omgeving op de uitvoering van de opdracht en jouw eigen reflectie op concrete gebeurtenissen; zowel op het resultaat als op het proces hoe je de opdracht hebt uitgevoerd.
 5. inzicht in jouw vorderingen: hoe ontwikkel jij jezelf en hoe vorder je ten opzichte van een (objectief) referentie model.
 6. boeien en binden of 'challengen' voor de volgende opdracht; om je betrokken te houden bij je eigen ontwikkeling is elke keer weer een nieuwe uitdaging nodig om de volgende opdracht aan te gaan.

De cyclus begint nu weer van voren af aan: de keuze van een opdracht op het juiste niveau waar je op dat moment staat in jouw ontwikkeling, het aanbieden van de juiste opdracht etc. etc.

Alleen wanneer alle stappen van deze leercyclus goed worden doorlopen, is het leren effectief en het leerrendement hoog. Bij het ontbreken van een of meer stappen, daalt het leerrendement sterk. video essentie engaged learning loop

Privacybeleid

PRIVACYVERKLARING

De veiligheid van jouw gegevens is ook voor ons een groot goed.


PERSOONSGEGEVENS DIE WORDEN VERWERKT

MijnSkillPaspoort kan persoonsgegevens over jou verwerken, doordat je gebruik maakt van de diensten van MijnSkillPaspoort, en omdat je deze zelf bij het invullen van een contactformulier op de website aan MijnSkillPaspoort verstrekt. MijnSkillPaspoort kan over jou de volgende persoonsgegevens verwerken:

 • Voor- en achternaam
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer (facultatief)
 1. Datum registratie
 2. Datum invullen
 3. Gekozen profielen
 4. Vraag niveau voor metingen
 5. Score op de metingen en vragen
 6. Email adres beoordelaars
 7. Namen beoordelaars
 8. Naam organisatie
 9. Persoonlijke ambitie
 10. Leerdoelen
 11. Reden omtrent leerambitie
 12. Tijdslijn wanneer wat bereikt
 13. Onboarding status
 14. Skill niveaus
 15. Welke peergroups en jouw rol daarin
 16. Leeracties en uitnodigingen
 17. Inzage rechten
 18. User mail acties

WAAROM MIJNSKILLPASPOORT GEGEVENS NODIG HEEFT

We bieden producten en services aan om jou te helpen ontwikkelen in je professie. We gebruiken deze gegevens om onze producten en services te verbeteren, ondersteuning te bieden en statistisch onderbouwde gegevens te krijgen.

We gebruiken gegevens waardoor jij wel kunt worden geïdentificeerd (persoonlijke gegevens genoemd) voor het volgende:

 1. jou in staat stellen te om Meten, Vergelijken en te Ontwikkelen en daarvoor toegang te geven tot de daarvoor benodigde services;
 2. jou serviceberichten te verstrekken op jouw apparaat;
 3. jou nieuwsbrieven, informatieve e-mails of andere informatie over MijnSkillPaspoort te sturen.

We gebruiken gegevens waardoor je niet kunt worden geïdentificeerd (niet-persoonlijke gegevens genoemd) voor diverse doeleinden, zoals het verbeten en vernieuwen van onze producten en services en om onze statistisch gegevens samen te stellen. Hierbij kunnen jouw gegevens dus niet worden herleid naar jou als persoon.

HOE LANG MIJNSKILLPASPOORT GEGEVENS BEWAART

MijnSkillPaspoort bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor jouw gegevens worden verzameld. We zullen de data die jij invult 3 jaar na de laatste inlogging uit de database verwijderen. Dit wil zeggen dat de data wordt geanonimiseerd. Het gevolg is dat er geen verband meer te leggen valt tussen opgeslagen data en de persoon. Het staat MijnSkillPaspoort vrij jou hier aan te herinneren.

DELEN MET ANDEREN

MijnSkillPaspoort verstrekt jouw persoonsgegevens alléén aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met jou, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

BASISREGELS VAN MIJNSKILLPASPOORT VOOR JOUW GEGEVENS

Jouw (gemeten) gegevens zijn alleen beschikbaar voor jezelf.

Alleen als je er toestemming voor geeft zijn deze gegevens zichtbaar voor jouw coach of leidinggevende. Deze toestemming kun je altijd weer intrekken. Je doet dit op MIJNGEGEVENS nadat je bent ingelogd in MijnSkillPaspoort.

IN KAART BRENGEN WEBSITEBEZOEK

Op de website van MijnSkillPaspoort worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van jouw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die jouw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. MijnSkillPaspoort gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.

GOOGLE ANALYTICS

MijnSkillPaspoort maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken en hoe effectief de Adwords-advertenties van MijnSkillPaspoort bij Google zoekresultaatpagina’s zijn.

De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie. Je treft hier een link aan naar het privacybeleid van Google Analytics.

https://www.google.com/intl/nl_ALL/analytics/learn/privacy.html

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de Website aan MijnSkillPaspoort te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. MijnSkillPaspoort heeft hier geen invloed op. MijnSkillPaspoort heeft Google geen toestemming gegeven om via MijnSkillPaspoort verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN

Jij hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. MijnSkillPaspoort zal zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek reageren. Als jij je eigen informatie wilt aanpassen kan dat als je bent ingelogd in MijnSkillPaspoort onder MIJN GEGEVENS.

BEVEILIGEN

MijnSkillPaspoort neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van MijnSkillPaspoort maakt gebruik van een betrouwbaar HTTPS Certificaat. Als jij de indruk hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien jij meer informatie wenst over de beveiliging van door MijnSkillPaspoort verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met MijnSkillPaspoort.

CONTACT- EN BETAALGEGEVENS

www.mijnskillpaspoort.nl is een website van MySkillPassport BV.

MijnSkillPaspoort
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 085-3010.958

Bank: NL22 KNAB 0255.3367.80
BTW nummer: NL85.64.23.932
MySkillPassport BV is ingeschreven in handelsregister Kamer van Koophandel onder nummer: 66.166.705
Algemene voorwaarden Download hier